Тя е млада, умна, атрактивна, интересна. Занимава се с финансови

...
 Тя е млада, умна, атрактивна, интересна. Занимава се с финансови
Коментари Харесай

ПОЕЗИЯТА ПОД ЖАРТИЕРА НА ДАНИЕЛА МАРЧЕВА

 Тя е млада, интелигентна, атрактивна, забавна. Занимава се с финансови разбори, а в свободното си време написа лирика. Тя е от поколението на милениалите- тези, за които се счита, че за нищо не стават.  Тя се споделя Даниела Марчева.
Причината за срещата ми с Даниела е страницата ѝ във Фесбук „ Поезия под жартиера “, в която разгласява своите стихотворения.

Несъмнено страницата на Даниела носи провокативно и любопитно име, каквато е и самата тя, по тази причина нямаше по какъв начин да не попитам за него.

„ Много хора ми задават въпроси за заглавието, защото когато някой чуе думата жартиер, първосигнално я свързва с еротика, секс, сексапил. Това което желаех е името да бъде провокативно, само че и да не наподобява леко. Идеята за името ми даде мой другар. Жартиерът е знак на женската сексапил, на изкуството дамата да съблазнява, само че действително това е един тип маска, средство, посредством което дамата съблазнява. Под него обаче могат да бъдат скрити доста лица. Реално желая да опиша мислите, страстите, душевността на дамата, когато смъкна тази маска ”.

Поетесата споделя, че това, което се пробва да съблазни у читателите си е техния разум. Представяйки обаче жартиера като маска, скриваща страсти, Даниела разказва и какво се крие под нейния жартиер. Според нея всеки човек носи някаква маска на открито. Най-често тя служи за предотвратяване от външния свят, точно от това да не си свестен. „ Моят жартиер е моята маска. Когато се прибера у дома, заключа входната врата и остана сама, всичко пада. Падат непотребните маски, грима, прическата, жартиера и оставам единствено аз със собсвените си мисли, психика, едмоции, лист и химикал или документ на word.

Виж всички публикации от Десислава Христова-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР